Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Εξωγήινοι έστειλαν μεταλλική σφαίρα για να γονιμοποιήσουν τη Γη; Πανικόβλητοι οι επιστήμονες


Την ώρα που οι επιστήμονες διαφωνούν για το αν πρέπει η Γη να στείλει σήματα επικοινωνίας στο διάστημα υπό το φόβο να μην γίνουμε αντιληπτοί σε πιθανούς εισβολείς, η πιθανότητα να αποτελεί και ο πλανήτης μας αντικείμενο διερεύνησης από άλλους πολιτισμούς του Γαλαξία εμφανίζεται ιδιαίτερα αυξημένη…

Η εξέταση των ειδικών συσκευών που χρησιμοποιούνται στη στρατόσφαιρα της Γης για τη συλλογή δειγμάτων σκόνης και σωματιδίων έφερε στο φως μια ανακάλυψη που έχει αναστατώσει την επιστημονική κοινότητα.

Ο Δρ. Μίλτον Γουέινραϊτ απ’ το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, που ανέλαβε να αποκρυπτογραφήσει τα σωματίδια που σταμάτησαν 16 μίλια πάνω από την ατμόσφαιρα της Γης, βρήκε ένα που ήταν τελείως διαφορετικό απ’ όλα τα υπόλοιπα.

Πρόκειται για μία μικροσκοπική μεταλλική σφαίρα από την οποία στάζει μία κολλώδης βιολογική ουσία. Η σφαίρα είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο, έχει το πλάτος μιας ανθρώπινης τρίχας, αλλά παρά το πολύ μικρό μέγεθός της άφησε κρατήρα στη συσκευή υποδοχής.

Σύμφωνα με τον Δρ. Γουέινραϊτ ο πιθανότερος λόγος για τον οποίο συνέβη αυτό είναι ότι ταξίδεψε με πολύ μεγάλη ταχύτητα από το διάστημα. Χρησιμοποιώντας την ανάλυση με ακτίνες Χ για την εξέταση της σφαίρας, κατέληξε επιπλέον στο συμπέρασμα ότι αυτό το παράξενο βιολογικό υλικό είναι πιθανό να αποτελεί μια αποικία από μικροσκοπικούς μικροοργανισμούς.

Το τελευταίο που έχει… αποκλειστεί δηλαδή είναι να έχει σταλεί η σφαίρα αυτή από κάποιο εξωγήινο πολιτισμό, που θα είχε ως στόχο να σπείρει τη δική του ζωή στη Γη, εξετάζοντας το ενδεχόμενο αποίκησης της.

Ο Δρ. Γουέινραϊτ και οι συνεργάτες του δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο ηλεκτρονικό περιοδικό «journalofcosmology», ωστόσο τα συμπεράσματά τους δεν έχουν γίνει ακόμα αποδεκτά από άλλους επιστήμονες. Εκτός από την αναστάτωση που έχει προκαλέσει η ανακάλυψη στην κοινότητα των κοσμολόγων, βρίσκεται σε εξέλιξη και μία κόντρα ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ και την ομάδα εκείνων που θεωρούν ότι δεν θα εξυπηρετούσε σε τίποτα την ανθρωπότητα η παραδοχή ότι ένας εξωγήινος πολιτισμός στέλνει «κατασκοπευτικό» υλικό στον πλανήτη μας…




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου