Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Ο Ρίγκαν, οι εξωγήινοι και ο έκπληκτος Γκορμπατσόφ


Τη βοήθεια του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ για να αντιμετωπίσουν οι ΗΠΑ πιθανή «εισβολή εξωγήινων» είχε ζητήσει ο Ρόναλντ Ρίγκαν, όπως υποστηρίζει ο αμερικανός συγγραφέας Ντέιβιντ Κλαρκ στο βιβλίο του «Πώς τα UFΟ κατέκτησαν τον κόσμο».

Η έκκληση έγινε στην πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών στην ειρηνευτική διάσκεψη της Γενεύης, το 1985, αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν δημοσιοποιήθηκε, αφού οι σύμβουλοι του αμερικανού πρώην προέδρου φρόντισαν να διαγράψουν τη σχετική δήλωση από τα πρακτικά.

«Αιφνιδίασε τον Γκορμπατσόφ, λέγοντάς του πως ήταν βέβαιος ότι οι δύο υπερδυνάμεις θα συνεργάζονταν, εάν εξωγήινοι εισβολείς απειλούσαν τη Γη» δήλωσε Κλαρκ, εξιστορώντας στη συνέχεια και την αντίδραση του ηγέτη της τότε Σοβιετικής Ένωσης: «Εμφανώς έκπληκτος, άλλαξε θέμα διακριτικά».

Ο άνθρωπος που φρόντισε να μην γίνουν γνωστές οι δηλώσεις του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια εικόνα του, είναι ο τότε αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας και μετέπειτα υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ.

Ο Πάουελ διαπίστωσε ότι ο Ρίγκαν είχε μιλήσει για πιθανή εισβολή εξωγήινων ακόμα σε μαθητές γυμνασίου στο Μέριλαντ. Δεν είχε άλλη επιλογή, λοιπόν, από το να ελέγξει όλες τις ομιλίες του προέδρου και να διαγράψει τις επίμαχες αναφορές.

Κάθε φορά που το μάτι του έπεφτε στην πιθανή «εισβολή», ο Πάουελ μονολογούσε: «Άντε πάλι αυτά τα μικρά πράσινα ανθρωπάκια»...

Σύμφωνα με την Daily Mail, θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ψύχωση με το θέμα των εξωγήινων εισβολέων, ήταν λάτρης των ταινιών επιστημονικής φαντασίας και είχε επηρεαστεί πολύ από τις ταινίες «Όταν η Γη σταμάτησε» και «Στενές επαφές τρίτου τύπου».

Είναι χαρακτηριστικό πως το 1982 κάλεσε στον Λευκό Οίκο δικαστές, αστροναύτες και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες της εποχής, σε μία ειδική προβολή της ταινίας «Στενές επαφές τρίτου τύπου».

Δεν αποκλείεται, πάντως, οι αναφορές του Ρίγκαν να στόχευαν στην αύξηση της δημοτικότητάς του, αφού εκείνη την εποχή το 57% των Αμερικανών πίστευε στους εξωγήινους, ενώ το 7% είχε δει τουλάχιστον έναν...



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου