Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου προσφέρει δωρεάν σεμινάρια στην έρευνα για εξωγήινη ζωή


Η αναζήτηση για εξωγήινη ζωή συνεχίζεται, ακόμα και να μελετήθει το θέμα σε ενα κορυφαίο πανεπιστημιο!

Τα έξι μαθήματα που προσφέρονται είναι δωρεάν και είναι όλα διαθέσιμα στο διαδίκτυο!

Το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου προσφέρει μια σειρά από..σύντομα δωρεάν online μαθήματα που περιλαμβάνουν Εισαγωγή στην Αστροβιολογία και την αναζήτηση εξωγήινης ζωής.


Ο Charles Cockell, πρώην επιστημονικός συνεργάτης στη NASA Ames Research Centre στην Καλιφόρνια, και τώρα καθηγητής της Αστροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, θα διδάξει σεμινάρια που θα εστιάσουν σε ερωτήματα όπως:

Ποιές είναι οι δυνατότητες γαι την ευφυή ζωή ενός άλλου, και ποιός θα αντιπροσώπευε τη γη εάν γινόταν η επαφή, αν υπάρχει ζωή σε άλλους πλανητικούς οργανισμούς, και πώς κατανέμεται σε όλο το Σύμπαν;

Γιατί το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου προωθεί μια σειρά εξέτασης μαθημάτων γύρω απο την εξωγήινη ζωή.

Πήραμε την απόφαση να προσφέρουμε μια σειρά μαθημάτων που θα απεικονίζουν τις συγκεκριμένες δυνάμεις μας. δήλωσε ο Ranald Leask, ένας εκπρόσωπος τού πανεπιστημίου. Ενα θέμα όπως η εξωγήινη ζωή, βγαίνε απο μια ευρεία και βαθιά γνώση ακαδημαικής προσπάθειας. «Έχουμε μία από τις κορυφαίες σχολές στον κόσμο της Επιστήμης και της Τεχνολογίας. Άλλα κορυφαία πανεπιστήμια που προσφέρουν μαθήματα περιλαμβάνουν το Πανεπιστήμιο του Princeton, του Berkeley, και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Η Έρευνα για Εξωγήινη Ζωή και τα μαθήματα που προσφέρονται απο το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, είναι πλήρως ακαδημαϊκά.


Τι θα μπορούν οι μαθητές να μάθουν; Ο καθηγητής Cockell δήλωσε: «Πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια πριν, οι αρχαίοι Έλληνες αναρωτήθηκαν εάν υπήρχαν άλλοι κόσμοι και που ήταν κατοικήσιμοι. Στα επόμενα χρόνια το θέμα αυτό θα δοκιμαστεί πειραματικά. Αυτό το μάθημα είναι μια εισαγωγή στην αστροβιολογία.Εξετάζει την προέλευση και την εξέλιξη της ζωής στη Γη και τη δυνατότητα να υπάρχει αλλού.


Η Αστροβιολογία αντιμετωπίζει ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, όπως: το πώς άρχισε η ζωή και απο που προέρχεται πάνω στη Γη; Αυτή είναι μια αναπόφευκτη διαδικασία και είναι κοινή σε όλη τη ζωή στο Σύμπαν; Θα εξετάσουμε μερικές από τις αποστολές για την αναζήτηση ζωής στο δικό μας Ηλιακό Σύστημα και σε πλανήτες σε τροχιά γύρω από μακρινά αστέρια. Θα συζητήσουμε ορισμένα από τα ακραία περιβάλλοντα στη Γη που μας βοηθούν να κατανοήσουμε τα όρια της ζωής και πώς η ζωή έχει προσαρμοστεί για να αντιμετωπίσει τα άκρα.

Θα διερευνήσουμε τη δυνατότητα ευφυούς εξωγήινης ζωής και μερικές από τις επιπτώσεις της ανίχνευσης της. " Τα μαθήματα θα είναι δωρεάν και για πέντε εβδομάδες, με σπουδαστές από όλο τον κόσμο όπου αναμένεται να προσελκυσθούν απο το θέμα. "Ενώ μπορεί να έχετε 100 φοιτητές πανεπιστημίου, ή 1000, σε μια σειρά μαθημάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, εδώ μιλάμε για εν δυνάμει 100.000 σπουδαστές», δήλωσε ο καθηγητής Jeff Haywood, ο κύριος αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.



atheatignosi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου