Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Αρχαίοι αστροναύτες


Μερικοί συγγραφείς έχουν προτείνει ότι ευφυεί εξωγήινα όντα έχουν επισκεφθεί την Γη στην αρχαιότητα ή προϊστορία και ήρθαν σε επαφή με τους ανθρώπους. Τέτοιοι επισκέπτες ονομάζονται αρχαίοι αστροναύτες ή αρχαίοι εξωγήινοι.


Οι υποστηρικτές υποδηλώνουν ότι αυτή η επαφή επηρέασε την ανάπτυξη των ανθρώπινων πολιτισμών, τεχνολογιών και θρησκειών. Μια κοινή παραλλαγή της ιδέας αυτής είναι ότι οι θεότητες από τις περισσότερες, αν όχι όλες, θρησκείες είναι στην πραγματικότητα εξωγήινοι, και οι προηγμένες τεχνολογίες τους κατανοήθηκαν εσφαλμένα από τους πρωτόγονους ανθρώπους ως απόδειξη της θεϊκής τους κατάστασης.


Οι προτάσεις αυτές έχουν διαδοθεί, ιδιαίτερα κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα, από συγγραφείς όπως Erich von Däniken, Giorgio A. Tsoukalos, Zecharia Sitchin, Robert K. G. Temple, David Icke and Peter Kolosimo, αλλα η ιδέα ότι οι αρχαίοι αστροναύτες πραγματικά υπήρξαν δεν λαμβάνεται σοβαρά υπόψη(ή δεν αντιμετωπίζεται σοβαρά) από τους περισσότερους ακαδημαϊκούς, και έχει λάβει ελάχιστη ή καμία αξιόπιστη προσοχή σε διεθνή μελέτες. Οι αρχαίοι αστροναύτες έχουν ευρέως χρησιμοποιηθεί ως μια πλοκή στην επιστημονική φαντασία.


Οι υποστηρικτές της θεωρίας των αρχαίων αστροναυτών συχνά διατηρούν το ότι οι άνθρωποι είναι ή απόγονοι ή δημιουργίες εξωγήινων όντων που προσγειώθηκαν στη Γη χιλιάδες χρόνια πριν. Μια σχετική ιδέα είναι ότι ένα μεγάλο μέρος της ανθρώπινης γνώσης, θρησκείας και κουλτούρας προήλθε από εξωγήινους επισκέπτες στην αρχαιότητα. Οι υποστηρικτές των αρχαίων αστροναυτών πιστεύουν επίσης ότι επισκέπτες από το διάστημα γνωστοί ως “αστροναύτες” έχτισαν πολλές από τις κατασκευές στην Γη όπως τις πυραμίδες στην Αίγυπτο και το Moai stone heads στο Νησί του Πάσχα ή με την βοήθεια των ανθρώπων.



ΑΡΧΑΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι υπερασπιστές παραπέμπουν σε αρχαίες μυθολογίες για να υποστηρίξουν τις απόψεις τους που βασίζονται στην ιδέα οτι οι αρχαίοι μύθοι δημιουργίας των θεών που κατεβαίνουν από τους ουρανούς στην Γη για να δημιουργήσουν ή να δώσουν εντολή στην ανθρωπότητα, είναι στην πραγματικότητα αναπαραστάσεις των εξωγήινων επισκεπτών, των οποίων η ανώτερη τεχνολογία αντιπροσωπεύει την υποδοχή τους ως θεούς.

Οι υποστηρικτές προσπαθούν να συντάξουν μια αναλογία για περιστατικά στη σύγχρονη εποχή όταν απομονωμένοι πολιτισμοί εκτίθενται στη Δυτική τεχνολογία, όπως όταν στις αρχές ου 20ου αιώνα, «λατρείες φορτίων» ανακαλύφθηκαν στο Νότιο Ειρηνικό: πολιτισμοί που πίστευαν διάφορα Δυτικά πλοία και τα φορτία τους στάλθηκαν από τους θεούς ως εκπλήρωση προφητειών όσον αφορά την επιστροφή τους.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου