Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Μυστηριώδες πράσινο / μπλε φως εμφανίζεται στη Σάντα Φε, στο Νέο Μεξικό

Μια γυναίκα στη Σάντα Φε, στο Νέο Μεξικό ήταν έξω από το σπίτι της, για τη λήψη φωτογραφιών του φεγγαριού το βράδυ του Σαββάτου, 29 Οκτωβρίου, λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα. Αφού έβγαλε κάποιες φωτογραφίες με τη φωτογραφική μηχανή της Nikon D500, μπήκε μέσα στο σπίτι της για να δει της φωτογραφίες και τα πλάνα που τράβηξε. Όταν της παρατηρήσε είδε ένα μπλε φως στις φωτογραφίες της, που φάνηκε να κινείται γύρω από το φεγγάρι. Μέτα από αυτή την ανακάλυψη, αποφάσισε να πάει ξανά έξω και να λάβει περισσότερες φωτογραφίες. Και πάλι παρατηρήθηκε σε φωτογραφίες της το "μερικώς μπλε φως γύρω από το φεγγάρι" και ότι δεν μπορούσε να το δει κατά τη λήψη των φωτογραφιών.


 
Της κέντρισε την περιέργεια της, και άρχισε γυρίσματα, μια φωτογραφία περίπου κάθε λεπτό. Μία από τις φωτογραφίες δείχνει μυστηριώδη πράσινα φώτα στον ουρανό, και η μαρτυρία τους περιγράφεται να ως μοιάζει με μια κορυφή. Αυτό το πράσινο φως εμφανίζεται μαζί με το μπλε φως στις περισσότερες από τις φωτογραφίες. Σύμφωνα με την μάρτυρα, το μπλε φως μετακινείται, και της θύμισε το σέλας.

Μετά τη λήψη μερικών ακόμα φωτογραφίων, παρατήρησε ότι τα πράσινα φώτα δεν ήταν πια στον ουρανό. Μετά μεταφερεί τις φωτογραφίες σε ένα iPad για να τις εξετάσει σε μια οθόνη μεγαλύτερη από εκείνη στην κάμερα της. Από την μεγαλύτερη οθόνη, μπορούσε να δει ότι τα πράσινα φώτα είχαν όντως φύγει από τον ουρανό, και το μπλε φως ήταν τώρα μπροστά από το φεγγάρι. Αλλά τώρα, είδε τρία από τα πράσινα φώτα στο έδαφος στην αυλή της πίσω από το σπίτι της.
Φώτα που ένας φωτογράφος δεν παρατήρησε κατά τη στιγμή της λήψης, αλλά με ανακοινώσεις αργότερα μετά την αναθεώρηση των φωτογραφιών, μερικές φορές μπορεί να εξηγηθούν από την αντανάκλαση του φακού ή αντανακλάσεις στο παράθυρο. Στην περίπτωση αυτών των φωτογραφιών, ο φωτογράφος δήλωσε ότι πήρε τις φωτογραφίες έξω, οπότε δεν υπήρχαν παράθυρα για να προκαλέσουν προβληματισμό.
Στην αρχή αυτά φαίνεται να είναι φωτοβολίδες στον φακό της κάμερας, αλλά η κίνηση και η συμπεριφορά των κανόνων δείχνει ότι είναι εντελώς λάθος. Μπορεί να είναι μια παράξενη σκέψη, αλλά αναρωτιέσαι αν αυτά θα μπορούσε να είναι κάποιο είδος διερευνητικών ανιχνευτών.

Φωτογραφίες: Michelle Tapia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου