Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

To UFO των Ναζί στο βυθό της Βαλτικής


Το μυστηριώδες δισκοειδές αντικείμενο που βρίσκεται στο βυθό της Βαλτικής θάλασσας ενδέχεται να είναι απομεινάρι μιας γιγαντιαίας συσκευής που είχαν τοποθετήσει οι Ναζί για να παρεμποδίζουν τη ναυτιλία των σοβιετικών υποβρυχίων.

Οι επιστήμονες εικάζουν ότι το αντικείμενο μπορεί να είναι η τσιμεντένια άγκυρα της συσκευής που πιθανολογείται ότι θα περιελάμβανε και πλέγμα από ανοξείδωτο ατσάλι. Αποστολή της συσκευής, σύμφωνα με τον αξιωματικό του Σουηδικού Ναυτικού και ειδικό της πολεμικής ιστορίας Anders Autellus, πιθανότατα ήταν να προκαλεί παρεμβολές στα σόναρ των υποβρυχίων.

Το πλέγμα μπορεί να έχει διαβρωθεί με την πάροδο των δεκαετιών, ωστόσο οι εικόνες του αντικειμένου που δημιουργήθηκαν από την ερευνητική ομάδα Ocean X δείχνουν κάτι που μοιάζει με τρύπες, όπου πιθανολογείται ότι συνδεόταν η συσκευή με το αγκυροβόλιο.

Ο Stefan Hogeborn, μέλος της ομάδας συμφωνεί, υποστηρίζοντας ότι το εύρημά τους βρίσκεται ακριβώς κάτω από μια σημαντική θαλάσσια οδό. Γερμανικά πλοία που μετέφεραν προμήθειες ζωτικής σημασίας για τον πόλεμο γίνονταν στόχος σοβιετικών υποβρυχίων που ξεγλιστρούσαν στη Βαλτική θάλασσα από τον κόλπο της Φινλανδίας.

Εάν τελικά η θεωρία ευσταθεί, το βυθισμένο αντικείμενο μπορεί να είναι ένα σημαντικό ιστορικό εύρημα. Ωστόσο υπάρχει και μια απόδειξη περί του αντιθέτου. Το αντικείμενο μήκους 60 μέτρων που μελετήθηκε από την ομάδα Ocean X είναι πολύ μεγαλύτερο από τα αγκυροβόλια που χρησιμοποιούσαν οι Γερμανοί και άλλα αντιμαχόμενα κράτη κατά τη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου υποστηρίζει ο Peter Lindberg, ένα άλλο μέλος της ομάδας, πιστεύοντας ότι πρόκειται για φυσικό σχηματισμό.

Το UFO της Βαλτικής ανακαλύφθηκε το Μάιο του 2011 μέσω απεικονίσεων σόναρ. Το ασυνήθιστο σχήμα του προκάλεσε ποικίλες εικασίες, με κάποιους να το συγκρίνουν με Millennium Falcon, διαστημόπλοιο από τη γνωστή σειρά ταινιών Star Wars.

Οι σκεπτικιστές υποστηρίζουν ότι οι περίεργες εικόνες μπορεί να είναι αποτέλεσμα κακών ρυθμίσεων του σόναρ και από τους περιορισμούς στην τεχνολογίας της απεικόνισης του βυθού.

Η ομάδα Ocean X, που είναι επαγγελματίες κυνηγοί ναυαγίων, επέστρεψαν στην περιοχή των ερευνών με καλύτερο και πιο εξελιγμένο εξοπλισμό που εξασφάλισαν με χρηματοδότηση από χορηγό που επιλέγει να διατηρεί την ανωνυμία του. Ελπίζουν, μάλιστα, το αντικείμενο να γίνει δημοφιλής τουριστική ατραξιόν, όταν έλθει στη επιφάνεια.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου