Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Οι Γερμανοί πιστεύουν στους…εξωγήινους!


Είμαστε μόνοι στο σύμπαν; Περισσότερο από το ήμισυ των Γερμανών που ρωτήθηκαν σε μια πρόσφατη έρευνα, δηλώνουν ότι δεν είμαστε.

Ο οργανισμός έρευνας και αγοράς YouGov ρώτησε 1.171 άτομα αν πίστευαν σε εξωγήινους και 56 τοις εκατό είπαν ναι.

Περισσότερα από 1.000 άτομα απάντησαν θετικά, αριθμός ππου θεωρείται ένας αντιπροσωπευτικός αριθμός για τη Γερμανία σύμφωνα με τους ερευνητές του YouGov. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μέσω ενός διαδικτυακού ερωτηματολογίου από την 18η Σεπτεμβρίου ως και την 22η. Η Anna Schneider, ανώτερος σύμβουλος οργανισμού, είπε ότι δεν εξεπλάγην από το μεγάλο αριθμό των θετικών απαντήσεων.

«Ο λόγος για την πίστη και σε άλλες μορφές ζωής είναι ένα μείγμα ελπίδας και φόβου,» είπε η Schneider στην Deutsche Welle. «Είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να φανταστούν ότι είμαστε κάτι ειδικό και μοναδικό σε ένα σύμπαν του οποίου δεν γνωρίζουμε ούτε την αρχή η το τέλος του και δεν είναι επίσης εύκολο να φανταστούν ότι μοιραζόμαστε ένα ειδικό καθεστώς ευφυούς ζωής. Γι “αυτό και αναμέναμε ένα τέτοιο αποτέλεσμα.»

Τώρα αν θέλουμε τους εξωγήινους φιλικούς σαν τον «ΕΤ» του Στίβεν Σπίλμπεργκ η εχθρικούς σαν αυτούς στο «Independence Day», ίσως να είναι ένα ερώτημα για μια άλλη έρευνα.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου