Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

Δεν έχουμε έρθει ποτέ σε επαφή με εξωγήινους, ξεκαθαρίζουν οι ΗΠΑ

Μια ασυνήθιστη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου είδε το φως της δημοσιότητας από έναν σύμβουλο του Ομπάμα, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι εξωγήινοι έχουν ποτέ προσπαθήσει να έρθουν σε επαφή με τους ανθρώπους.


«Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει καμία απόδειξη για την ύπαρξη ζωής εκτός του πλανήτη μας, ούτε έχει στη διάθεσή της πληροφορίες για επαφές εξωγήινων με ανθρώπους» εξηγεί ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, Φιλ Λάρσον.

Ο Λάρσον ωστόσο, δεν απέκλεισε την ύπαρξη εξωγήινων και παραδέχθηκε ότι ούτε η NASA αποκλείει  κάτι τέτοιο.

«Πολλοί επιστήμονες, ανάμεσά τους και μαθηματικοί, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες, ανάμεσα στα δισεκατομμύρια των αστεριών του σύμπαντος, να υπάρχει ένας πλανήτης διαφορετικός από το δικό μας στον οποίο να φιλοξενείται ένα είδος ζωής. Πολλοί από τους επιστήμονες αυτούς επισημαίνουν την ίδια στιγμή ότι οι πιθανότητες να έρθουμε σε επαφή με κάποιον από τους πλανήτες αυτούς είναι εξαιρετικά μικρές δεδομένων των αποστάσεων. Όλα αυτά είναι καθαρές εικασίες. Το μόνο τεκμηριωμένο στοιχείο είναι το ότι δεν υπάρχει κάποια χειροπιαστή απόδειξη στη Γη για την ύπαρξη εξωγήινων» τονίζει ο Λάρσον.

Η ανακοίνωση αυτή δημοσιεύεται σε απάντηση δύο αιτήσεων με 17.000 υπογραφές που ζητούν από την κυβέρνηση να αποκαλύψει στοιχεία για την ύπαρξη εξωγήινων.

Στη μια από αυτές τις αιτήσεις τονίζεται ότι εκατοντάδες στρατιώτες και αξιωματούχοι κυβερνητικών υπηρεσιών διαβεβαιώνουν ότι υπάρχουν εξωγήινοι και υπογραμμίζεται ότι πολλές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Αμερικανοί είναι πεπεισμένοι ότι η κυβέρνηση κάτι τους κρύβει.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου