Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Εξωγήινοι σε ματς της Φιορεντίνα!


Διαβάστε μία από τις πιο παράξενες ποδοσφαιρικές ιστορίες. Τα UFO και οι εξωγήινοι που έκαναν την εμφάνιση τους στον ουρανό του «Αρτέμιο Φράνκι» το 1954 παγώνοντας 10.000 θεατές αλλά και τους ποδοσφαιριστές της Φιορεντίνα! Έπειτα από 60 χρόνια οι πρωταγωνιστές θυμούνται τι συνέβη εκείνο το απόγευμα!



27 Οκτωβρίου 1954. Το ματς ανάμεσα στη δεύτερη ομάδα της Φιορεντίνα και της γειτονικής Πιστοϊέζε βρίσκεται σε εξέλιξη στο «Αρτέμιο Φράνκι».

Τουλάχιστον 10.000 θεατές παρακολουθούν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.  

Ανάμεσα τους και ο Τζίτζι Μπόνι (δεύτερος από αριστερά στη φωτογραφία), φανατικός υποστηρικτής της Φιορεντίνα, ο οποίος στα χρόνια που ακολούθησαν ανέλαβε συντονιστής των οργανωμένων οπαδών των «βιόλα».

Έχοντας πλέον πατήσει τα 80 εξακολουθεί να ανακαλεί με λεπτομέρειες στη μνήμη του την συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ένα ασυνήθιστο γεγονός σημάδεψε την ζωή των θεατών αλλά και των παικτών. Όσο και αν ακούγεται απίστευτο ισχυρίζoνται πως έγιναν μάρτυρες UFO πάνω από το «Αρτέμιο Φράνκι».


"Θυμάμαι που έβλεπα ξεκάθαρα αυτό το απίστευτο θέαμα. Κινούνταν πολύ γρήγορα και ξαφνικά σταμάτησαν. Διήρκεσε για λίγα λεπτά. Θα περιέγραφα αυτό που είδα σαν πούρα Κούβας. Έμοιαζαν στο σχήμα με πούρα" τονίζει ο Μπόνι.

Ξαφνικά το γήπεδο σώπασε. Παίκτες και οπαδοί κοιτούσαν στον ουρανό προσπαθώντας να αντιληφθούν τι συνέβαινε. Από που προέρχονταν αυτά τα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα;
Σχεδόν 60 χρόνια μετά ο Μπόνι επιχειρεί να επαναφέρει εκείνη τη μέρα στο μυαλό του. "Νομίζω ήταν κάτι εξωγήινο. Αυτό πιστεύω. Δεν μπορώ να δώσω διαφορετική εξήγηση".

Το συγκεκριμένο θέμα ανακίνησε το BBC ζητώντας από τον Mπόνι αλλά και τρεις ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν εκείνη την εποχή στην Φιορεντίνα να επιστρέψουν στο «Αρτέμιο Φράνκι».

Ανάμεσα τους, ο Αρντίκο Μανίνι, ο οποίος θεωρείται «θρύλος» στον ιταλικό σύλλογο. Ήταν ο παίκτης-κλειδί της Φιορεντίνα στη δεκαετία του ’50, ενώ πήρε μέρος και στο Μουντιάλ του 1954.



"Θυμάμαι τα πάντα από το Α μέχρι το Ω. Ενώ ο αγώνας βρισκόταν σε εξέλιξη ξαφνικά όλοι σταμάτησαν και κοιτούσαν επίμονα τον ουρανό. Ήταν κάτι σαν αυγό που κινούνταν αργά, αργά, αργά…Όλοι κοιτούσαν ψηλά, ενώ έπεφτε στη γη μία ασημί λάμψη.

Ήμασταν έκπληκτοι. Δεν είχαμε δει στο παρελθόν ποτέ κάτι τέτοιο. Από την μέρα που το είδαμε σοκαριστήκαμε" αναφέρει ο παλαίμαχος άσος.

Ήταν εξωγήινοι τελικά; Οι ποδοσφαιριστές της Πιστοϊέζε, Ρόμολο Τούτσι και Ρονάλντο Λόμι δεν έχουν καμία αμφιβολία για αυτό. Ο Τούτσι όποιος βρίσκεται στην όγδοη δεκαετία της ζωής του αισθάνεται ευλογημένος για το γεγονός πως ήταν αυτόπτης μάρτυρας αυτού του παράξενου γεγονότος.

"Ήμουν τόσο περίεργος και συνάμα πολύ χαρούμενος γιατί εκείνα τα χρόνια όλοι μιλούσαν για UFO και εξωγήινους και εμείς είχαμε αυτή την εμπειρία.

Τους είδαμε, τους είδαμε απευθείας, στα αλήθεια". Ο Τούτσι εμφανίζεται βέβαιος πως το UFO προέρχεται από κάποιο άλλο μέρος του γαλαξία.

"Στα αλήθεια το πιστεύω. Βρισκόμασταν στο στάδιο και τους είδαμε. Ήταν κάτι σπουδαίο να το παρατηρούμε".


Η Φιορεντίνα την δεκαετία του ’50 θεωρούνταν μία από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη. Την επόμενη σεζόν κατέκτησε εύκολα το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της τερματίζοντας 12 βαθμούς πάνω από την Μίλαν.

Ο επισκέπτης από το διάστημα ήθελε προφανώς λίγη διασκέδαση. Η Φιορεντίνα αποτέλεσε μία έξυπνη επιλογή. Αγαπούν όμως το ποδόσφαιρο οι εξωγήινοι; Το μυστήριο καλά κρατεί…




 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου