Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Το μυστήριο των σχημάτων στους αγρούς


Με πέντε λέξεις αγρογλυφικά ορίζονται τα μυστήρια περίτεχνα αποτυπώματα σε αγρούς. Ανήκουν στα μυστήρια φαινόμενα γιατί εμφανίζονται ξαφνικά και θεωρούνται εξωγήινης προέλευσης. Βέβαια, πολλές φορές έχουν παρατηρηθεί και σε διαφορετικές μορφολογίες εδάφους, όπως σε χιονισμένες πεδινές εκτάσεις, ερήμους αλλά και βραχώδεις περιοχές.

Η αγγλική λέξη crop circles σημαίνει ''κύκλοι σε καλλιέργειες'', προέρχεται από τη δεκαετία του '70, τότε που τα αγρογλυφικά εμφανίζονταν μόνο σαν απλοί κύκλοι και οι αγρότες πίστευαν ότι πρόκειται για προσγειώσεις ιπτάμενων δίσκων. Όχι ότι είχαν και άδικο...

Στα τέλη του 1980, άρχισαν να εμφανίζονται αποτυπώματα που δεν ήταν οι γνωστοί απλοί κύκλοι που εμφανίζονταν ως τότε, αλλά πολύπλοκα γεωμετρικά σχήματα, που έκρυβαν κωδικοποιημένα μηνύματα μέσα στα σχέδια τους. Αρχικά μέχρι το 1990, τα αγρογλυφικά εμφάνιζαν απλά εικονομηνύματα και πλανητικά συστήματα τροχιών, αλλά με τα χρόνια εξελίχθηκαν σε σχήματα δυαδικών αριθμών και κωδικοποιημένων μηνυμάτων.

Πάνω από 70 χώρες καταμετρούν αγρογλυφικά στα εδάφη τους, με πρώτες τη Μεγάλη Βρετανία, την γείτονα Ιταλία, την Ολλανδία, τη Γαλλία, το Μεξικό, τις ΗΠΑ, τη Τσεχία... και κάπου στο τέλος της λίστας… και την Ελλάδα.

Στα αγρογλυφικά του τόπου μας, δεν βλέπουμε περίτεχνα σχέδια, δηλαδή αγρογλυφικά με μηνύματα αλλά παλαιότερου τύπου... δηλαδή σχέδια κύκλων ή απλών αποτυπωμάτων.

Αν και τα αγρογλυφικά, συστηματικά εμφανίστηκαν από το 1970, η πρώτη τους καταγεγραμμένη εμφάνιση ξεκινάει από πιο παλιά. Τεκμηριωμένο σε ένα φυλλάδιο του 1678, με τίτλο ''Το Κούρεμα του διαβόλου, ή τα παράξενα νέα από το Χάρτφορντ-Shire'', το πρώτο αγρογλυφικό ανακαλύφθηκε από έναν αναστατωμένο Άγγλο αγρότη, ο οποίος πίστευε ότι ήταν δημιούργημα του διαβόλου.

Αρκετά βέβαιος για αυτό που είδε εκείνο το βράδυ, περιέγραψε έντονες φλόγες να καίνε το χωράφι του και να δημιουργούν ένα σχήμα με κύκλους, που είδε το επόμενο πρωί, και θεωρεί ότι δεν θα μπορούσε να γίνει από έναν άνθρωπο, αλλά από τον ίδιο τον διάβολο, ή κάποιο υποχθόνιο πνεύμα. Μια άποψη ενός ανθρώπου που αγνοούσε την ύπαρξη του σύμπαντος, εξωγήινων πολιτισμών, ακόμα και ότι η Γη είναι στρογγυλή και αιωρείται!

Σήμερα το 93% των αγρογλυφικών που εμφανίζονται στα χωράφια είναι ανθρώπινες δημιουργίες και μόλις ένα 7% είναι άγνωστης προέλευσης. Αυτό, κατά τη γνώμη μου, κάνει πιο ενδιαφέρον το φαινόμενο, αφού όπως φαίνεται εκτός από τη τεράστια εμπορική εκμετάλλευση, υπάρχει και μία μυστηριώδης συγκάλυψη των λιγοστών ''εξωγήινων'' μηνυμάτων!

Και εδώ γεννάται ένα ερώτημα...! Με ποιο τρόπο ''αποδεικνύουμε'' ότι ένα σχέδιο ή αποτύπωμα σε ένα χωράφι είναι γνήσιο και όχι ανθρώπινης κατασκευής;

Οι ανθρώπινοι σχηματισμοί στερούνται αρκετών ιδιοτήτων που εμφανίζουν τα ''εξωγήινα'' αγρογλυφικά, όπως το στέγνωμα του φυτού, το λύγισμα του κορμού, το λιώσιμο του συνδέσμου, το κάψιμο των καρπών, (όλα αυτά λόγο έκθεσης σε υπερβολική θερμότητα), και σε αρκετές περιπτώσεις την εμφάνιση ραδιενεργών υπολειμμάτων ή την εκπομπή ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων.

Στη τελευταία περίπτωση, που είναι από τις πιο σημαντικές, η ακτινοβολία που προδίδει πιθανή προσγείωση ιπτάμενου δίσκου στην περιοχή, ανεβαίνει 300% πάνω από το κανονικό όριο, ενώ το σύνολο των ζώων που βρίσκονται εκεί κοντά αποφεύγουν να πλησιάσουν την περιοχή, οι πυξίδες δεν καταφέρνουν να εντοπίσουν το Βορρά, κάμερες, κινητά, και μπαταρίες δυσλειτουργούν, όπως επίσης και τα όργανα αεροπλάνων που πετούν από πάνω. Η συχνότητα της ενέργειας αυτής σχετίζεται άμεσα με αλλαγές στην εγκεφαλική λειτουργία και επηρεάζει το βιοφυσικό ρυθμό του ανθρώπινου σώματος.

Έτσι δεν είναι καθόλου περίεργο το να βλέπεις ανθρώπους να πειραματίζονται μέσα σε χωράφια με αγρογλυφικά πάνω σε ανώτερες καταστάσεις εγρήγορσης ή ακόμα και κάποιες μορφές θεραπειών. Κάποιοι άλλωστε ερευνητές πειραματίζονται εκεί πάνω στα αποτελέσματα ναυτίας, ζάλης και ιλίγγου που προκαλεί η παρατεταμένη έκθεση σε συχνότητες μικροκυμάτων ή υπερήχων.

Κάτι που έχει επιβεβαιώσει στο παρελθόν και ένας από τους πιο διάσημους ερευνητές αγρογλυφικών στην Αγγλία, ο Colin Andrews, ο οποίος πρωτοεντόπισε και τις προαναφερθείσες ανωμαλίες τις οποίες οι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να αναπαράξουν.


ufotruth

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου