Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Το περιστατικό της Αταλάντης


Είναι από τις σημαντικότερες υποθέσεις εμφάνισης ΑΤΙΑ στην Ελλάδα , και κατατάσεται στις στενές επαφές τρίτου τύπου.



 Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Στις 2 Σεπτεμβρίου 1990 , εθεάθησαν 12 ή 13 ΑΤΙΑ , τα οποία σε  σχηματισμό , το ένα πίσω από το άλλο , διέσχισαν τον εναέριο χώρο της χώρας μας από τη βόρεια Ελλάδα ως την Πελοπόννησο , όπου έκαναν μια αναστροφή και ακολούθησαν την αντίθετη πορεία . Οι δεκάδες μαρτυρίες , αρκετές επώνυμες , προέρχονται από όλα τα μέρη από τα οποία πέρασαν τα αντικείμενα . Στην επιστροφή τους προς βορρά , και ενώ πετούσαν κοντά στην Λαμία , αποσπάσθηκαν από τον σχηματισμό τρία σκάφη , το ένα από αυτά φλεγόμενο . Μετά από ανίχνευση της περιοχής , τα σκάφη προσγειώθηκαν κοντά στην Αταλάντη , έσβησαν την φωτιά και απογειώθηκαν για να συναντήσουν το σμήνος . Η σημαντικότερη μαρτυρία για αυτήν την διαδικασία , που κράτησε όλο το βράδυ , προέρχεται από μέλη της οικογένειας Καραντράτου . Σύμφωνα με την μαρτυρία , στις 21:30 εντόπισαν στον ουρανό δεκατρία φωτεινά αντικείμενα κινούμενα με μεγάλη ταχύτητα , με δυνατά σαν προβολείς φώτα που έσκιζαν τον ουρανό , τα οποία πέρασαν από πάνω τους και έφυγαν .

 






" Τέτοιο φως δεν είχα ξαναδεί στην ζωή μου "

Μετά από 15 λεπτά , άκουσαν τρείς διαδοχικές εκρήξεις , και στον ουρανό εμφανίστηκε ένα κόκκινο αντικείμενο , πολύ μεγαλύτερο από τα προηγούμενα , που έμοιαζε να έχει πάρει φωτιά ή να έχει κάποια βλάβη . Ενώ το κοιτούσαν , αυτό έπεσε στο έδαφος , στο διπλανό λόφο , που απέιχε ένα χιλιόμετρο . Οι μάρτυρες ανέφεραν ότι το αντικείμενο έβγαζε μαύρο καπνό , σαν λάστιχα που καίγονται . Έπειτα από λίγο ήρθαν , πετώντας με μεγάλη ταχύτητα , άλλα μικρότερα και περικύκλωσαν το μεγάλο . Προσγειώθηκαν σχηματίζοντας κύκλο γύρο από το αρχικό , φωτίζοντας έντονα την περιοχή . Έμοιαζε , σύμφωνα με τους μάρτυρες , να έχουν σχηματίσει ένα  προστατευτικό τείχος , που εμπόδιζε την φωτιά να απλωθεί στις γύρω καλαμιές , και από εκεί στα πεύκα . " Από ότι φάνηκε το πρωί , φαίνεται πως κάτι είχαν ρίξει , γιατί ο τόπος ήταν υγρός και οι καλαμιές κολλούσαν ." " Στεκόμαστε και παρακολουθούσαμε . Ο άντρας μου φοβήθηκε μήπως έρχονταν προς τα εμάς .




Άρπαξε το δίκαννο και κίνησε προς το μέρος τους , για να τα βλέπει καλύτερα . Μπροστά από το φλεγόμενο αντικείμενο φάνηκαν να περνούν κάποιες σκιές , αλλά δεν μπορούσαμε να διακρίνουμε άν ήταν άνθρωποι ή κάτι άλλο . Κάτι έκαναν μέσα στον φωτεινό κύκλο , που είχαν σχηματίσει γύρω από το μεγάλο αντικείμενο . Παρέμειναν εκεί περίπου από τις δέκα το βράδυ της Κυριακής μέχρι τις τρείς τα ξημερώματα της Δευτέρας."Το πρωί το μόνο που υπήρχε ήταν λίγος καπνός , ενώ το έδαφος όπου έγινε η προσγείωση και η γύρω χαμηλή βλάστηση είχαν καεί .. Μάρτυρας που πήγε στην περιοχή της προσγείωσης , βρήκε κάποια εξαρτήματα μηχανισμού και ένα σπογγώδες υλικό . Κοντά στο σημείο αυτό βρίσκονταν ένα πεύκο , με τον κορμό του καμένο σε χαμηλό ύψος . Όταν ο μάρτυρας επεχείρησε να πιάσει το πεύκο , στο χέρι του εμφανίστηκαν μικρές φουσκάλες , σαν να είχε καεί . Στην περιοχή της προσγείωσης υπήρχαν επίσης κυκλικά τρύπες στο έδαφος , με βουναλάκια χώματος γύρω από το άνοιγμα κάθε τρύπας . Εκεί ο μάρτυρας εντόπισε και παρέδωσε στις αρχές ένα παράξενο αντικείμενο : ένα κυκλικό εξάρτημα με δυο διαμετρικά αντίθετες κεραίες και χαραγμένο επάνω του ένα σχήμα που θύμιζε κεραυνό .




H ΕΡΕΥΝΑ 

Με το περιστατικό ασχολήθηκε ο τότε αστυνομικός διευθυντής της περιοχής της Φθιώτιδος , κ. Πανέτσος . Ενημέρωσε προσωπικά τον αντιεισαγγελέα κ. Ζησιμόπουλο , ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση , το αποτέλεσμα της οποίας δεν γνωστοποιήθηκε . Ειδικοί προσπάθησαν να δώσουν ερμηνείες για το παράξενο αυτό φαινόμενο . Ο κ. Μακρής , διευθυντής του Αστρονομικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών , έκανε την εξής δήλωση :" Μόνο για εξωγήινους δεν πρόκειται . Όσον αφορά τα τελευταία φαινόμενα , όπως αυτό της Αταλάντης , η ερμηνεία που δίνω είναι η εξής : Αυτόν τον καιρό (Σεπτέμβριος 1990 ) η τροχιά της Γης περνά κοντά από σμήνος μετεωριτών , τους λεγόμενους Περσίδες . Οι μετεωρίτες αυτοί , μόλις μπουν στην ατμόσφαιρα της γης και σε ύψος περίπου εκατό χιλιομέτρων , λόγω της μεγάλης ταχύτητας αναπτύσουν μεγάλη τριβή και αναφλέγονται . Έτσι , ο κόσμος βλέπει λάμψεις .


 Όταν δεν πρόκειται για μετεωρίτες , ενδέχεται να είναι τεχνητοί δορυφόροι . ¨οσα κομμάτια του δορυφόρου καταστρέφονται , επίσης αναφλέγονται στην ατμόσφαιρα .Τέλος , τα φαινόμενα πιθανόν οφείλονται σε ανώμαλες διαθλάσεις ή ανακλάσεις στην ατμόσφαιρα , από φώτα που υπάρχουν στην γη . Ακόμη και τα φώτα μιας σειράς αυτοκινήτων μπορούν να προκαλέσουν ένα τέτοιο εντυπωσιακό θέαμα . Όλα τα άλλα στερούνται σοβαρότητας και οφείλονται στην φαντασία ή σε ομαδική υστερία ."Λίγο καιρό μετά το περιστατικό , το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας της Αεροπορίας ( ΚΕΤΑ ) έβγαλε ένα πόρισμα , στο οποίο ανέφερε : " Διαπιστώθηκε ότι τα εξαρτήματα προέρχονταν από παλαιάς τεχνολογίας δορυφορικό μηχανισμό και έφεραν ανάγλυφους αραβικούς αριθμούς . "Όσον αφορά αυτές τις δηλώσεις τώρα , η ερμηνεία του κ. Μακρή για μετεωρίτες και δορυφόρους δεν φαίνεται να προσφέρει μια ικανοποιητική εξήγηση για την ιδιόμορφη πορεία των αντικειμένων που παρατήρησαν οι μάρτυρες στην Αταλάντη , καθώς και κατά μήκος όλης της πορείας αυτών ( Β. Ελλάδα - Πελλοπόνησο ) , καθότι αυτοί δεν φαίνεται να μπορούν να κινούνται οριζόντια , να προσγειώνονται σε κύκλο και να απογειώνονται ! Εκτός αυτού , θα έπρεπε να είχαν βρεθεί περισσότερα μηχανικά υπολείμματα , εάν επρόκειτο για δορυφόρο . Όσο για τα φώτα από τις διαθλάσεις , αφήνουμε να κρίνετε εσείς ...


Ύποπτη ακόμα φαίνεται και η παράλειψη , στο πόρισμα του ΚΕΤΑ , οποιασδήποτε αναφοράς στο σχήμα του κεραυνού που ισχυρίζεται ο μάρτυρας ότι είδε πάνω στο εξάρτημα .Γενικά , αυτές οι ερμηνείες των ειδικών , αν και ανταποκρίνονται , στις περισσότερες περιπτώσεις , στην αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβει , αδυνατούν να δώσουν μια λογική απάντηση σε περιπτώσεις σαν αυτές της Αταλάντης , όπου τα γεγονότα και οι μάρτυρες τους διαψεύδουν . 




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου